Ai datorii la stat? În cât timp să le plăteşti ca să nu fii pe lista datornicilor

12 Iunie 2015

Agenția Națională de Administrare Fiscală publică trimestrial pe pagină să de internet o lista cu toate societățile comerciale care au datorii la bugetul general al statului. Cum să eviți o apariție în lista restanțierilor?

Potrivit actului normativ citat, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Casă Națională de Asigurări de Sănătate și autoritățile administrației publice locale au obligația de a aduce la cunoștință publică lista contribuabililor, persoane juridice, "care înregistrează obligații restanțe la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru șomaj, bugetul Fondului național unic pentru asigurări sociale de sănătate și la bugetele locale, reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte venituri bugetare, totalul obligațiilor bugetare datorate în anii fiscali precedenți în care s-au înregistrat obligații restanțe, cuantumul obligațiilor restanțe, precum și modalitatea de colectare a acestora aplicată de organele competențe ale autorităților publice sus-menționate". Această prevedere nu se aplică persoanelor juridice în privință cărora a fost declanșată procedura reorganizării judiciare și a falimentului, scrie Avocatnet.ro.

Înainte de a fi aduse la cunoștință publică, sumele reprezentând obligații bugetare restanțe vor fi notificate debitorilor de către organele teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ale autorităților administrației publice locale, după caz, unde aceștia sunt înregistrați că plătitori de impozite și taxe. În cazul contribuabililor cu sucursale și puncte de lucru, notificarea se face contribuabililor persoane juridice atât pentru activitatea proprie, cât și pentru cea a sucursalelor și a punctelor de lucru.
 

Lista datornicilor se va publică cel târziu în 31 iulie 
Până la finalul lunii iulie, Fiscul trebuie să publice lista debitorilor și a obligațiilor restanțe înregistrate de către aceștia la 30 iunie 2015.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?