Agenţia Naţională de Integritate cere din nou revocarea din funcţie a deputatului Petre Roman

2 Februarie 2015

Agenţia Naţională de Integritate a trimis, luni, o nouă solicitare Camerei Deputaţilor de revocare din funcţie a deputatului Petre Roman, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare al inspectorilor ANI, prin necontestare.

"Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare critică procedura de încetare a mandatelor privind membrii Parlamentului, respectiv cazul foştilor senatori Mircea Diaconu şi Mora Akos, precum şi a fostului deputat Ștefan Bucur Stoica. În acelaşi raport se menţionează faptul că «aplicarea de către Parlament a deciziilor ANI (şi anume a celor care au fost confirmate în instanţă) este în continuare inegală, în ciuda speranţei că reformele vor spori gradul de aplicare automată a acestora. Într-un caz emblematic soluţia n-a fost găsită decât după ce senatorul în cauză şi-a dat demisia»", arată ANI, într-un comunicat de presă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, o decizie în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman, urmând să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susţine că procesul în cazul său nu s-a încheiat.Petre Roman i-a anunţat pe membrii comisiei că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa şi susţine că două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti dovedesc că a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.

"Atâta timp cât am această situaţie, acest drept de a-mi căuta dreptatea în justiţie, nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI", a spus Roman.

El a precizat că şi "chitanţa privind taxa de timbru a fost depusă în timp util".

Plenul Camerei Deputaţilor urma să ia act, în şedinţa de luni, de încetarea mandatului lui Petre Roman, pe baza raportului Comisiei Juridice pe marginea solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PNL Petre Roman a depus o nouă contestaţie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, însă de această dată acţiunea a fost înaintată la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul fiind înregistrat în 16 ianuarie.

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucureşti, instanţa constatând faptul că acţiunea împotriva raportului ANI a fost depusă la o altă instanţă decât cea competentă, care era Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitării taxei de timbru.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizând că deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său.

La jumătatea lunii ianuarie, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat Camerei Deputaţilor o adresă în care solicită să se constate încetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentând dovada faptului că la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost înregistrată vreo contestaţie în termenul prevăzut de lege până la rămânerea definitivă a raportului ANI.

În martie 2014, ANI a constatat că Petre Roman a fost în incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată - Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
TreizeciSiTrei
03 Feb 06:44
Vezi mai Petre daca n-ai ascultat de Tata Walter si ai luat-o pe un drum gresit...de ce ai spionat in Franta pentru dusmanii de clasa?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?