Afaceristul poreclit "Rechinul Deltei" acţionează şi în Bucureşti

10 August 2015

Afaceri imobiliare suspecte făcute de doi rechini imobiliari din România în dauna Primăriei Capitalei. Realitatea TV a descoperit că, înainte cu câteva luni de exproprierile pentru pasajul Dudescu au început schimburile de terenuri în zonă. Aşa se face că preţul plătit de primărie pentru un câmp de la limita cu judeţul Ilfov a ajuns să fie de 200 de euro pe metrul pătrat. Mai scump decât în Centrul Capitalei.

Marin Gostin, un afacerist controversat, poreclit şi "Rechinul Deltei", acţionează şi în Bucureşti. Coincidenţă sau nu, în noiembrie 2012, cu doar câteva luni înainte de a începe exproprierile pentru cel mai nou pod peste râul Dâmboviţa, Gostin a obţinut 1,25 milioane de euro sub forma unui împrumut pe care l-a garantat cu peste 7.000 de metri pătraţi de teren viran de la periferia Capitalei, din Sectorul 4. De aici rezultă un preţ de aproape 180 de euro pe metrul pătrat într-un câmp. Gostin cumpărase terenul cu doar două luni înainte.

Cel care i-a oferit împrumutul este Cătălin Bultoc, iar culmea e că jumătate din banii pe care îi oferea ca împrumut îi avea, ATENŢIE, chiar de la împrumutat.

Tunul imobiliar care a implicat shimburi de terenuri în cascadă are legătură cu una dintre cele mai prolifice dezvoltori imobiliare ale momentuli. Şi asta pentru că aici se construieşte drumul de legătură între Splaiul Dudescu şi Vitan Bârzeşti care implică inclusiv o pasarelă peste râul Dâmboviţa. Practic terenuri virane fără nicio cale de acces civilizată devin o zonă extrem de circulată. 9:13După doar câteva luni, Primăria Capitalei a început să facă exproprieri în zona respectivă. Deşi piaţa imobiliară era la pământ, Primăria oferea peste 200 de euro pentru fiecare metru pătrat expropriat.

"Este un exemplu tipic de afacere imobiliară pe seama statului. În mod normal nu ai cum să ştii momentul la care Primăria urmează să facă o investiţie. Sunt investiţii pe lista de aşteptare de 10-20 de ani, sunt altele care s-a decis să se facă în altă parte. Şi-atunci, dacă cineva ţi-a zis că investiţia urmează să se facă într-un an sau doi, este foarte oportun să cumperi", spune Nicuşor Dan - preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Marin Gostin nu este pentru prima dată în centrul atenţiei din cauza afacerilor cu iz penal pe care le-a derulat. În octombrie 2014, Realitatea TV a arătat cum omul de afaceri şi-a îngrădit abuziv un golfuleţ din zona protejată a Deltei Dunării şi l-a transformat în propriul lac.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?