Afacerile cu mașini au accelerat puternic în aprilie:+16,5%

13 Iunie 2018
PROIECT. Atenţie, şoferi! Aceste MAŞINI vor fi INTERZISE în Bucureşti, din 2019. Lista
PROIECT. Atenţie, şoferi! Aceste MAŞINI vor fi INTERZISE în Bucureşti, din 2019. Lista

În aprilie, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în aprilie cu 16,5% față de luna similară din 2017, în accelerare comparativ cu martie, iar serviciile prestate populației au avut un avans de 7,1%, a comunicat miercuri INS.

În luna anterioară, creșterea afacerilor auto-moto avansaseră doar cu 0,9%, iar serviciile prestate populației urcaseră cu 3,5%.

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 16,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 18,7%.

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+33,3%), comerţul cu autovehicule (+24,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%).

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-4,4%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,0%.

Detalii pe realitateafinanciara.netSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?