Adrian Vasilescu: Suntem în faţa unui risc sistemic major. Creditarea este în pericol

13 Aprilie 2016
Adrian Vasilescu: BNR nu poate să îl demită pe Bogdan Olteanu. Numirea a făcut-o Parlamentul
Adrian Vasilescu: BNR nu poate să îl demită pe Bogdan Olteanu. Numirea a făcut-o Parlamentul

Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, a afirmat în cadrul emisiunii Newsroom, de la Realitatea TV, că trebuie să luăm aminte ceea ce s-a prezentat în raportul de stabilitate, pentru că nu este vorba doar de păreri, ci s-au făcut calcule. "Suntem în faţa unui risc sistemic major, pentru că însăşi creditarea este în pericol", a afirmat acesta. 

Adrian Vasilescu a explicat că în România există un deficit de locuinţe de peste 1 milion, în condiţiile în care 90% din populaţia ţării deţine o casă în proprietate.

"Spre deosebire de alte ţări în care creditul a curs în mod normal, la noi din totalul persoanelor care au luat un credit în perioada 2003-2016, doar 4% au luat împrumuturi pentru case", a precizat reprezentantul BNR.

Conform acestuia, în condiţiile adoptării Legii dării în plată, avansul pentru un credit imobiliar ar ajunge la 38-45%.

"Nicio ţară nu s-a dezvoltat fără împrumuturi la bănci, nu putem facem locuinţe fara credit", a mai explicat Adrian Vasilescu.Legea dării în plată a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere.

Oficialul BNR a mai explicat că legea este neclară şi interpretabilă. "Nu s-a mai ţinut cont de ideea ininţială: de a-i susţine pe cei care nu îşi mai permit să plătească creditul", a mai explicat acesta.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?