Administraţia Spitalelor Bucureşti reia triajul epidemologic zilnic în şcoli

2 Noiembrie 2009
Foto: sanfranciscosentinel.com
Foto: sanfranciscosentinel.com
Administraţia Spitalelor Bucureşti reia, de marţi triajul epidemologic zilnic în şcoli, pentru combaterea răspândirii noii gripe, anunţă Primăria Capitalei.
Pe lângă triajul efectuat de medicii si asistenţii şcolari, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Municipiul Bucureşti (ASSMB) va distribui elevilor dezinfectant sub formă de gel.

Triajul epidemiologic zilnic a mai fost efectuat în perioada 15 -30 septembrie. ASSMB mai anunţă că, de luni, a început să distribuie produse dezinfectante tuturor cabinetelor medicale preşcolare, şcolare şi universitare pe care le administrează: peste 6.000 de litri de substanţe dezinfectante atât pentru mâini, cât si pentru suprafeţe, 7.000 de flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor şi a clanţelor, 60.000 de măşti de unică folosinţă pentru personalul medico-sanitar din unităţile de învăţământ.Capitala se numără printre focarele de gripă porcină a României, înregistrând deja două şcoli închise pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul A/H1N1.

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns, luni, la 555, potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?