Acţiune dispiclinară împotriva fostului şef DNA. Ce a greşit Kovesi

14 Septembrie 2018

Acţiune dispiclinară împotriva fostului şef DNA.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiune disciplinară faţă de fostul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în respectiva cauză.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, precizează Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat de presă.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea Laurei Codruţa Kovesi.

Mai multe despre acest subiect puteţi citi AICI. 
 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stroe vasilica
16 Sep 08:14
!!!!!! AU OPRIT O!!! AU INCETINIT SAU OPRIT LUPTA ANTICORUPTIE...DAR BUBOIUL INFECTAT,PURULENT,CARACATITA NELEGIUIRILOR NU I REZOLVATA!!! AU FURAT IN DRACI,ACUM cauta vinovati si vinovatii UNDE NU SUNT!!! MULTUMIM,DOAMNA KOVESI CA ATI FRUCTIFICAT LIBERTATEA JUSTITIEI(..pe cale sa fie luata prizoniera,LIBERTATEA JUSTITIEI,CU MANA HULPAVA A VRANCEANULUI HOT DE PROVINCIE IOROPEANA INAPOIATA SI ZOIOASA,JEFUITA DE CEATA LUI ALI BABA,oprisan....MULTI S AU IMBOGATIT FURAND PE DESLATE PADURI,TERENURI(ARABIL ORI VITA DE VIE..?) SI AU BURDUSIT CONTURI IN TARA SAU AIUREA,S AU COTAIT CU JUNE PROASTE,LE AU SCHIMBAT CA LA BORDEL,INtre ei,.....O SODOMA SI GOMORA IN REGATUL ROMANIEI INAMOLITA IN VICII SI CORUPTIE,ANALFABETISM,AROGANTA,PROSTIE FUNCIARA....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?