Achitări pe linie în dosarul de corupţie al fostului şef al Poliţiei Române Liviu Popa

19 Aprilie 2019
Achitări pe linie în dosarul de corupţie al fostului şef al Poliţiei Române Liviu Popa
Achitări pe linie în dosarul de corupţie al fostului şef al Poliţiei Române Liviu Popa

Curtea de Apel Timişoara a emis vineri prima sentinţă din dosarul  în care fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, şi mai mulţi poliţişti au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. În acelaşi dosar, Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Galea au primit un avertisment pentru că au omis să menţioneze în declaraţia de avere că fac parte din masonerie. Decizia Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă.

Toţi cei nouă inculpaţi trimişi în judecată în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie şi fostul şef al Poliţiei Române au fost achitaţi de Curtea de Apel Timişoara, în primă instanţă. Potrivit hotărârii Curţii de Apel Timişoara, inculpaţii au fost achitaţi în baza art. 16, alin. 1, lit. b, teza I, care prevede că „fapta nu este prevăzută de legea penală”. 

În acelaşi dosar, faţă de judecătorul Ovidiu Galea şi faţă de Liviu Popa, acuzaţi de fals în declaraţii pentru că au omis să menţioneze în declaraţia de avere că fac parte din masonerie, Curtea de Apel Timişoara a constatat că infracţiunea există, dar gradul ei de pericol social nu impune aplicarea unei pedepse cu închisoarea. Astfel, Curtea de Apel a decis renunţarea la aplicarea pedepsei şi aplicarea unui avertisment. Decizia Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Sursa: adevarul.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Shalalala
20 Apr 06:39
Vai de mama lor de masoni de carton ! Parca totul e o gluma la romanica !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?