Acest aliment banal îl consumi zilnic, dar îţi distruge organismul. E mai nociv decât fumatul!

8 Decembrie 2017
Acest aliment banal îl consumi zilnic, dar îţi distruge organismul. E mai nociv decât fumatul!
Acest aliment banal îl consumi zilnic, dar îţi distruge organismul. E mai nociv decât fumatul!

Îl găsim peste tot: în pâine, în cafea, în sucuri, în prăjituri sau îngheţată, în muştar sau alte sosuri, în maioneză, în făinoase, chiar şi în mâncarea chinezească. Specialiştii din lumea întreagă au ajuns la aceeaşi concluzie: acest aliment este nociv pentru inimă, pancreas, ficat, sistemul digestiv, rinichi, creier, dinţi, având potenţial cancerigen.

Despre ce este vorba? Ei bine despre zahăr, zahărul alb, procesat, pe care îl consumăm cu toţii, de la mic la mare.

Cum afectează zahărul pancreasul

Digestia glucidelor începe încă de la nivelul cavităţii orale, atunci când mestecam alimentele şi acestea se dizolvă în salivă. Pancreasul, care secretă insulină – singurul hormon care poate băga glucoza în celule (glucoza rezultă din metabolizarea zahărului în organism), ei bine pancreasul este deja alertat să secrete insulină.

Cu cât consumăm mai mult zahăr, cu atât pancreasul este mai „biciut” în secreţia de insulină, ceea ce poate duce în timp la afectarea acestuia. Persoanele care suferă deja de diabet zaharat nu ar trebui să mai consumă acest aliment, decât în caz de urgenţă, în hipoglicemii.

Cum afectează zahărul inima şi vasele

Înainte de toate, trebuie să ştiţi că inima este împărţită funcţional în 2 jumătăţi: inima dreapta şi inima stânga.

Sângele ajunge în inima dreapta de la plămâni, unde a fost deja încărcat cu oxigen. Mai departe inima dreaptă împinge sângele în artere - vase care duc sânge cu oxigen – propulsând sângele în tot corpul.

Celulele folosesc oxigenul în respiraţia celulară, în urmă căreia rezultă dioxidul de carbon, gaz pe care îl elimina. Acest gaz este dat afară din celule şi cărat de sânge prin sistemul venos până la inima stânga. Inima stângă împinge acest sânge către plămâni pentru a elimina dioxidul de carbon (îl expirăm) şi a capta din nou oxigen. Şi astfel ciclul se reia.

Dar unde intervine zahărul? Ei bine zahărul este metabolizat în organism până la glucoză, o moleculă osmotic activă, adică trage apă către ea. Aflându-se în sânge, glucoză trage apă din celule şi o reţine în sânge.Sursa: kudika.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?