"Absolvenții de facultăți trebuie să rămână în România". Ce vor face guvernanţi pentru a opri exodul

4 Iunie 2015

România trebuie să producă politici prin care absolvenții de facultăți să rămână în țară, una dintre măsuri, discutată cu ministrul Educației, fiind creșterea cifrei de școlarizare pe segmentul IT, a declarat, joi, ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, într-o conferință de specialitate.

"Dincolo de facilitățile pe care noi vrem să le avem, vrem să producem politici prin care absolvenții de facultăți să rămână în România. Este o țintă care trebuie să fie pe termen lung. Am cerut ministrului Educației creșterea cifrei de școlarizare pentru pregătirea în IT&C. Sperăm să mărim această cifră pe acest domeniu extrem de căutat în comparație cu altele, unde se găsește foarte greu loc de muncă. Cifra de școlarizare pe segmentul IT în România se situează, în prezent, undeva la 68.000 de locuri fără taxă. Vrem să umblăm la această cifră și sper ca din toamnă să se întâmple niște schimbări', a spus Grindeanu, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul Comunicațiilor a precizat că executivul a aprobat recent Planul Național NGN prin care România va încerca să urce în clasamentul țărilor cu cele mai bune viteze la internet în bandă largă, de pe locul 23, unde se află în prezent.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?