A PĂCĂTUIT sau nu Brenciu la propria nuntă?

30 Septembrie 2014
Horia Brenciu şi Alice Dumitrescu
Horia Brenciu şi Alice Dumitrescu
FOTO: Cancan.ro

Ieşirea prin altar de la propria cununie religioasă nu a fost taxată de preoţi, din contră, a fost binecuvântată… "Sigur, a invocat un alt motiv pentru a putea ieşi pe acolo din biserică", a declarat, pentru "ring", un preot care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Și-a dorit o ceremonie secretă, dar totuși a reuşit să atragă atenția asupra lui. "În altar pot intra bărbaţii, dar doar cu condiţia să nu treacă prin faţa Sfintei Mese. Pe acolo, doar preoţii pot trece, dar şi ei doar îmbrăcaţi pentru slujbă. Sigur nu le-a spus feţelor bisericeşti că vrea să fugă de presă, ci poate a mers în altar ca să-şi ia certificatul de căsătorie. Dacă a fost, într-adevăr, ca să fugă de reprezentanţii mass-mediei, nu a fost frumos", ne-a mai spus preotul, scrie ziarulring.ro.

Un alt preot de lângă Braşov e de părere că intrarea lui Brenciu în altar e de bun augur dacă preotul i-a permis. "În niciun caz nu a intrat pe uşile împărăteşti. Pe acolo intră doar preoţii. De obicei, bărbatul intră în altar doar dacă e chemat de preot fie să îi citească o rugăciune, fie să fie ajutat să ducă sau să aducă ceva. În rest, nu prea e voie, dar, dacă şi-a dorit să se ascundă de presă şi a avut binecuvântare de la preot să iasă pe acolo, nu e niciun păcat. În privinţa cântatului la nuntă, într-adevăr, se spune că nu este bine să cânţi pe scenă la propria nuntă că aduce ghinion", a spus un alt preot de lângă Braşov.


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?