A murit o mare scriitoare, câștigătoare a premiului Nobel

6 August 2019
Premiul Nobel
Premiul Nobel
Premiul Nobel Toni Morrison Toni Morrison

Toni Morrison, prima femeie de culoare care a câștigat un premiu Nobel, a murit la vârsta de 88 de ani. Romanul "Beloved" al scriitoarei a câștigat în 1988 premiul Pulitzer pentru ficțiune.

Toni Morrison, prima femeie de culoare care a câștigat un premiu Nobel pentru literatură, a murit la vârsta de 88 de ani, informează Deutsche Welle.

Toni Morrison a murit luni seara la spitalul Montefiore Medical Center din New York, potrivit editorului ei, Alfred A. Knopf.

"Toni Morrison a trecut în neființă aseară înconjurată de familie și de prieteni", a anunțat familia.

Toni Morrison, al cărei nume real era Chloe Wofford, s-a născut în Lorain, Ohio, în 1931. A fost al doilea dintre cei patru copii dintr-o familie de muncitori de culoare și a crescut într-un cartier etnic amestecat cu afro-americani, polonezi, italieni și evrei.Viitoarea scriitoare a studiat științe umaniste la Universitatea Howard din Washington D.C. și la Universitatea Cornell din Ithaca, New York. Cariera ei academică a inclus predarea la Texas Southern University, Howard University, Yale și Princeton.

Ca redactor la Random House, Toni Morrison a publicat lucrările unor scriitori de culoare talentați, precum Angela Davis și Toni Cade Bambara.

Cel mai cunoscut roman al ei este "Beloved", publicat în 1987, o carte despre ororile sclaviei și rasismului.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?