A fost descoperită a doua LUNĂ a Pământului? Anunțul NASA de ultima oră

17 Octombrie 2017
A doua Lună?
A doua Lună?

Pe rețelele de socializare circulă de mai multe zile informația falsă conform căreia NASA ar fi confirmat descoperirea unei a doua Luni. Ce este adevărat în spatele acestei teorii bizare?

Este adevărat că NASA a anunțat descoperirea unui asteroid care a rămas "blocat" în orbit Pământului, dar nu a vorbit niciodată despre "o a doua Lună".

NASA a făcut o serie de precizări exact în sens contrar: asteroidul 2016 HO3 nu poate fi considerat satelit natural al Terrei din mai multe motive:

- nu are o orbită stabilă

- nu va sta foarte mult în apropierea Pământului: se presupune că asteroidul a rămas agățat în orbita Terrei în urmă cu un milion de ani, dar își va face exit-ul după aprox. 300 de ani- este prea mic și prea îndepărtat: are o lungime de maxim 90 de metri și se află la o distanță de 38 de ori mai mare decât distanța de la Pământ la Lună.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?