A fost cel mai geros 1 decembrie din istorie!

2 Decembrie 2018
Ger extrem de 1 Decembrie
Ger extrem de 1 Decembrie
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au anunțat că în ziua Centenarului s-au înregistrat cele mai mici temperaturi din istoria României pentru o zi de 1 decembrie, cel puțin de când se fac măsurătorile meteo.

Luna decembrie a început cu temperaturi extrem de scăzute, meteorologii anunțând că ziua de 1 decembrie 2018 a fost cea mai friguroasă din toate timpurile (raportat la perioada de când au început să fie făcute măsurători meteorologice).

"La 24 de stații meteo din țară au fost întregistrate pe 1 decembrie cele mai scăzute temperaturi pentru această zi din istoria măsurătorilor ANM. Vorbim deci de noi recorduri zilnice ale datei de 1 decembrie. Era de așteptat o astfel de evoluție după ce am văzut s-a întâmplat. Remarcăm că sunt din ce în ce mai frecvente trecerile de la temperaturi extreme la altele, este posibil ca asta să devină norma pe viitor", a declarat la Realitatea TV Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Potrivit Realitatea TV, prima zi a lunii decembrie a debutat cu ger în cea mai mare parte a țării. În nordul Moldovei și în depresiunile transilvane temperatura a ajuns la -20 de grade.

-19 grade erau în dimineața de sâmbătă la Rădăuți și Miercurea Ciuc, -16 la Brasov, -13 la Cluj Napoca, Sibiu și București, -12 la Alba Iulia. Foarte frig în Lunca Dunarii: -17 grade Oltenita, -15 la Giurgiu și Zimnicea. Dar și pe litoral, unde de regulă este mai cald, au fost valori termice la limita gerului: -9 grade la Constanta, -10 grade la Mangalia.Explicația incredibilă a Armatei după ce avioanele F16 au ratat parada de 1 Decembrie

Gerul extrem a pus probleme și Armatei Române. Avem tehnică militară depășită, deși suntem o țară membră NATO. Ni s-a confirmat, din nou, la parada de 1 Decembrie.

Deși am achiziționat avioane F-16 de la portughezi, acestea nu au fost capabile sa decoleze de la sol pentru parada militară de Ziua Națională din cauza pistei înghețate.

Alte efect al temperaturilor minime record de Ziua Națională: Cel puțin 17 spectatori ai paradei militare din București au avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite Realitatea TV.

Dintre aceștia, 3 persoane au fost transportate la spital. Principalele simptome au fost legate de hipotermie.

Parada de 1 Decembrie cu SURPRIZE. Avioanele F16, învinse de gheață, un tanc stricat, degerături

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?