A dat Like unei postări pe Facebook şi a fost trimis în judecată. Cum motivează instanţa

27 Aprilie 2017

Un bărbat de 45 de ani din Zurich a fost trimis în judecată pentru "defăimare" după ce a dat Like unei postări pe Facebook a unui bărbat acuzat de antisemitism.

Cazul este primul de acest fel din Elveţia şi s-a petrecut în rândul comunităţii online care luptă pentru drepturile animalelor.

Bărbatul acuzat a dat Like, pe Facebook, unui total de 8 postări în care mai multe grupuri pentru drepturile animalelor îl acuză pe Erwin Kessler, un preşedinte al unei asociaţii pentru drepturile animalelor, de rasism şi antisemitism. Acum Kessler îl acuză pe bărbat de defăimare, iar procurorul spune că, dând Like acelor postări, bărbatul acuzat le-a ajutat să devină vizibile pentru o audienţă mai mare.Kessler a fost deja condamnat pentru discriminare rasială, iar acesta va fi un atu pentru apărare, în plus, acesta dă în judecată alte cinci persoane, în cazuri asemănătoare, scrie The Local.ch. 

Dacă va fi condamnat pentru defăimare, bărbatul acuzat riscă o amendă uriaşă şi va plăti şi cheltuielile de judecată.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?