20.000 de oameni au fost prezenţi la comemorarea masacrului de la Srebrenica

12 Iulie 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
20.000 de oameni au fost prezenţi sâmbătă la memorialul de la Potocari pentru a comemora masacrul de la Srebrenica din iulie 1995, când circa 8.000 de musulmani au fost ucişi de către forţele sârbilor bosniaci. Cu această ocazie au fost înhumate 534 de victime identificate recent.

Memorialul de la Potocari, ridicat în 2003, la intrarea în Srebrenica, adăposteşte mormintele a 3.200 de victime. În fiecare an, mai multe corpuri ale celor ucişi sunt recuperate din gropile comune din zonă, identificate cu ajutorul analizei ADN, şi îngropate.

Dintre cele 534 de victime înhumate sâmbătă, 44 erau adolescenţi. Masacrul de la Srebrenica este considerat cea mai gravă atrocitate comisă în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost catalogat de Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga drept genocid.

Comandantul militar sârb bosniac din timpul războiului din Bosnia din 1992-1995 Ratko Mladic este de negăsit.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?