2.500 de oameni din Slănic Prahova nu au apă potabilă de cinci zile

15 Ianuarie 2009
Foto. RTV
Foto. RTV
Aproximativ 2.500 de locuitori ai oraşului Slănic Prahova nu au apă potabilă de mai bine de cinci zile. Din cauza gerului, o conductă de apă de la staţia de epurare a îngheţat. Afectat de lipsa apei potabile este şi singurul spital din oraş.
Statia de captare Craşna şi conducta principală de apă, de unde se alimentează un cartier întreg este bocnă. Oamenii străbat kilometri întregi pentru a găsi o sursă de apă.

Pentru ca pacienţii spitalului să nu aibă prea mult de suferit, conducerea spitalului a cumpărat apă."Asigurăm apa plată pentru pacienţi şi pentru blocul alimentar. Primăria ne sprijină în asigurarea apei menajere pentru grupurile sanitare", a declarat Florea Rădulescu manager spital.

Chiar şi aşa, lipsa apei potabile este resimţită.

"Faptul că nu se asigură o igienă corespunzătoare, ar putea apărea boli cu transmitere digestivă", a spus Elisa Ştefan ASP Prahova.

Autorităţile locale nu pot da un termen exact pentru remedierea avariei.

"Se fac lucrări de dezgheţare a conductei şi de punere în funcţiune cât mai rapidă a acestui transport", afirmat Emil Meşteru, viceprimar Slănic Prahova.

Pentru a scădea riscul îmbolnăvirilor, conducerea spitalului a decis să interneze doar cazurile grave.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?