15 oi au fost înscrise la școală, în Franța. Motivul este halucinant!

7 Mai 2019

Părinţi dintr-un sat din Franța, situat la poalele Alpilor, au înscris în mod simbolic 15 oi la o şcoală primară pentru evitarea închiderii unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari.

Ineditul eveniment s-a petrecut în localitatea Crets en Belledonne, unde elevii “Saute-Mouton”, “Baaaaah-Bęte” şi “Panurge”, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare.

Şcoala a admis în luna martie faptul că una dintre cele 11 clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261.

Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar de cifre″, a declarat Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi şi una dintre organizatorii evenimentului, informează Agerpres.

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea - cu certificate de naştere - au fost înscrise “oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice.″Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea″⁣ clasei, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că ″⁣a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii″⁣ şi pentru a evita această situaţie ″⁣mizerabilă″⁣ în şcoala în care primăria a investit mult în ultimii ani ani.

Părinţii elevilor au subliniat de asemenea faptul că, în cazul închiderii, celelalte clase vor fi supraîncărcate.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?