11 septembrie 2001. Ziua în care s-a schimbat lumea

11 Septembrie 2019
Atentate 11 septembrie 2001
Atentate 11 septembrie 2001

11 septembrie 2001... Ziua în care întreaga lume şi-a dat seama că epoca păcii s-a încheiat. Momentele în care avioane deturnate au lovit în inima Americii au marcat o generaţie. S-a tras atunci o linie, iar istoria s-a împărţit în ,,înainte de 11 septembrie" şi ,,după 11 septembrie".

Autorităţile din întreaga lume au înăsprit regulile şi au restrâns libertăţile, pentru a spori securitatea. Iar majoritatea americanilor şi nu numai au considerat preţul unul echitabil. După 18 de ani, rămășițele a peste 1.100 de victime încă nu au fost identificate.

Pe 11 septembrie 2001, 19 terorişti reuşeau să dea o lovitură cruntă Statelor Unite şi să şocheze o lume întreagă. Ei au deturnat patru avioane comerciale americane şi le-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center, în clădirea Pentagonului şi pe un câmp din Pennsylvania.

3 mii de oameni, inclusiv 5 români, au căzut victime celui mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Toţi cei 5 români care şi-au pierdut viaţa în atentat lucrau într-unul dintre turnurile gemene.

De la economist, la programator sau consultant, toţi trăiau visul american după ce părăsiseră România în perioada comunistă. Bilanţul de pe 11 septembrie l-a depăşit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941. Peste 6 mii de oameni au fost răniţi.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?