Șefa DNA, audiată la CSM în scandalul ,,decapării''

8 Mai 2018
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată, miercuri, de secţia de procurori a CSM
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată, miercuri, de secţia de procurori a CSM

Șefa DNA a fost audiată, miercuri dimineaţă, la CSM în scandalul ,,decapării''. Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, miercuri, în secţia de procurori a CSM. A fost o şedinţă în spatele uşilor închise, după acuzaţiile Inspecţiei Judiciere, iar şefa DNA a refuzat să facă declaraţii la plecarea de la audiere.

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a stat aproximativ o oră, miercuri dimineaţă, în sediul CSM într-o audiere legată de scandalul ,,decapării''. Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, miercuri, în secţia de procurori a CSM. A fost o şedinţă în spatele uşilor închise, după acuzaţiile Inspecţiei Judiciere, iar şefa DNA a refuzat să facă declaraţii la plecarea de la audiere.

Sefa DNA, audiată la CSM în scandalul ,,decapării''. Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul procurorului şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA.

Șefei DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA, constatată de inspectori, se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017.

"Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul din criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate", spuneau inspectorii, într-un comunicat de presă, în ianuarie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?